11 marca 2024

Wielkanocna Zbiórka Żywności – 15/16.03! Bądźcie z nami!

Tradycyjnie tuż przed świętami zapraszamy Was do udziału w Wielkanocnej Zbiórce Żywności, która odbędzie się w dniach 15-16 marca. 

Tym razem zbiórkę przeprowadzimy w 33 sklepach Olsztyna. Naszych wolontariuszy będzie można spotkać w wybranych marketach i dyskontach sieci: Społem, Lidl, Biedronka, Carrefour, Kaufland, Intermarche oraz Netto.

Oprócz tego, dzięki wsparciu organizacji partnerskich i setek wolontariuszy, żywność będziemy zbierać w kilkudziesięciu miastach regionu: Kętrzynie, Lubawie, Piszu, Lidzbarku Warmińskim, Dobrym Mieście, Nidzicy, Działdowie, Bartoszycach, Ornecie, Orzyszu, Biskupcu, Bisztynku, Giżycku, Morągu, Olecku, Węgorzewie, Barczewie, Gołdapi, Nowym Mieście Lubawskim, Miłakowie oraz Gietrzwałdzie, Gaudynkach, Świątkach i Kruzach.

Żywność, którą uda się nam zebrać w ten weekend, przeznaczymy na przygotowanie paczek świątecznych dla osób potrzebujących. Oprócz tego część produktów zostanie przeznaczona na organizację corocznego śniadania wielkanocnego dla osób samotnych.

Jeśli chcielibyście się zaangażować i pomóc nam w organizacji zbiórki to wciąż poszukujemy wolontariuszy. Można się zgłaszać pod nr telefonu: 662 243 186.


Jeśli nie możecie wziąć udziału w zbiórce lub jesteście spoza województwa a sprawy regionu i losy jego mieszkańców leżą Wam na sercu, to możecie wziąć udział także w internetowej zbiórce żywności. Za przekazaną kwotę zakupimy produkty dla osób potrzebujących. Więcej TUTAJ.

 

 

14 listopada 2025

Weź udział w konferencji: zdrowy biznes – przedsiębiorczość społeczna i innowacje dla zrównoważonego rozwoju

27 listopada 2025 roku w siedzibie Banku Żywności w Olsztynie spotkają się liderzy ekonomii społecznej, eksperci rynku żywności, przedstawiciele biznesu i administracji publicznej, aby rozmawiać o innowacjach,... czytaj dalej

4 listopada 2025

„Like a Chef 2025”. 67 osób ukończyło kurs, 19 już pracuje w gastronomii

Kurs „Like a Chef” ponownie okazał się skutecznym narzędziem zmiany zawodowej i społecznej. Uczestnicy zdobyli praktyczne kompetencje kucharskie, przeszli intensywne szkolenie pod okiem doświadczonych szefów... czytaj dalej

Zobacz wszystkie aktualności