11 sierpnia 2022

Pracownik poszukiwany!

W związku z rozwojem kolejnych inicjatyw Bank Żywności w Olsztynie poszukuje kandydatek/kandydatów do Działu Innowacji i Współpracy Międzynarodowej.

 

Bank Żywności w Olsztynie to organizacja pozarządowa. Specjalizujemy się w pozyskiwaniu żywności i jej dystrybucji na rzecz potrzebujących mieszkańców Warmii i Mazur. Ratujemy żywność przed zmarnowaniem, edukujemy w zakresie prawidłowego odżywiania i niemarnowania jedzenia oraz aktywizujemy społecznie i zawodowo.

 

TRZY PODSTAWOWE ZASADY NASZEGO DZIAŁANIA:

Zasada non-profit – działalność bez zysku – realizowana poprzez bezpłatne pozyskiwane żywności oraz jej bezpłatną dystrybucję
Zasada kierowania żywności do potrzebujących poprzez organizacje charytatywne zajmujące się bezpośrednio dożywianiem
Zasada apolityczności oraz różnorodności światopoglądowej

Opis stanowiska:

  • współpraca w realizacji projektów, w tym międzynarodowych związanych z głównym obszarami działalności Banku Żywności w Olsztynie, tj. żywność, żywienie, edukacja zwłaszcza w zakresie walki z marnowaniem żywności,
  • wspieranie przedsiębiorczości
  • współudział w kreowaniu pomysłów oraz tworzeniu projektów rozwojowych finansowanych ze środków zewnętrznych, w tym projektów
    międzynarodowych
  • realizacja wydarzeń edukacyjnych, eventów, warsztatów, konferencji, seminariów itp.
  • nawiązywanie i utrzymywanie relacji z partnerami z myślą o przyszłych wspólnych inicjatywach

Wymagania:

  • dobra znajomość j. angielskiego w mowie i piśmie
  • wykształcenie wyższe, studia w obszarach związanych z żywnością, żywieniem czy tematyką rolno-spożywczą będą dodatkowym atutem
  • rzetelność i samodzielność
  • nastawienie na pracę zespołową
  • kreatywność projektowa
  • otwartość na zagraniczne podróże służbowe (kilka w roku)

Mile widziane:

  • zainteresowania związane z tematami żywności, żywienia, edukacją i innowacjami w branży rolno-spożywczej
  • znajomość zasad wdrażania i realizacji projektów dofinansowanych ze środków unijnych będzie dodatkowym atutem

Zgłoś się do nas, jeśli cechują Cię:

  • komunikatywność
  • kreatywność
  • odpowiedzialność i sumienność
  • samodzielność, ale i umiejętność pracy w zespole
  • bardzo dobre umiejętności organizacyjne
  • praca pod presją czasu

Oferujemy:

  • stabilne zatrudnienie w oparciu o umowę o pracę
  • możliwość realizacji projektów międzynarodowych, w tym służbowych wyjazdów zagranicznych
  • pracę w energicznym, otwartym i kreatywnym zespole
  • interesującą pracę i zróżnicowany zakres zadań
  • możliwość rozwoju zawodowego i stałego poszerzania wiedzy i wymiany doświadczeń w zakresie realizacji i tworzenia projektów także
    międzynarodowych,
  • przyjazną atmosferę i zadaniowe podejście do pracy

Osoby zainteresowane prosimy o przesyłanie CV na adres: aneta.kisluk@kuzniaspoleczna.pl do 28.08.2022 r.

Prosimy o zawarcie w CV klauzuli: „Wyrażam zgodę na przetwarzanie danych osobowych zawartych w mojej ofercie pracy dla potrzeb niezbędnych do realizacji procesu rekrutacji prowadzonego przez Bank Żywności w Olsztynie, z siedzibą przy ul. Marka Kotańskiego 1, 10-166 Olsztyn, zgodnie z ustawą z dnia 10 maja 2018 r. o ochronie danych osobowych (Dz.U.2019.1781 t.j.)”.

Informujemy, że Administratorem danych jest Związek Stowarzyszeń Bank Żywności w Olsztynie, z siedzibą przy ul. Marka Kotańskiego 1, 10-166 Olsztyn. Dane zbierane są wyłącznie dla potrzeb rekrutacji. Ma Pani/Pan prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania. Podanie danych w zakresie określonym przepisami ustawy z dnia 26 czerwca 1974 r. Kodeks pracy oraz aktów wykonawczych jest obowiązkowe. Podanie dodatkowych danych osobowych jest dobrowolne.

5 października 2022

Job Skills Studio – kolejne uchodźczynie zdobyły kwalifikacje kulinarne!

17 uchodźczyń z Ukrainy z sukcesem ukończyło 40-godzinny, specjalistyczny, kurs piekarniczy. Wierzymy, że nowe kwalifikacje zwiększą ich szanse na znalezienie pracy w Polsce. Nasz Bank po raz kolejny zorganizował... czytaj dalej

28 września 2022

Pomysł na niezłe ciacho! Włoski jabłecznik

Jak co miesiąc, zaglądamy do książki kucharskiej Mai Świtkowskiej, menedżerki naszej kuchni warsztatowej. Tym razem Maja proponuje Wam przepis na włoski jabłecznik. Składniki:  6 jabłek (najlepiej kwaskowatych)... czytaj dalej

Zobacz wszystkie aktualności