14 kwietnia 2025

I tegoroczna edycja Like a Chef za nami!

Siedemnaścioro uczestników ukończyło I edycję kursu kulinarnego Like a Chef. 

80 godzin zajęć, 13 kobiet, 4 mężczyzn, jedna osoba z Białorusi – tak w skrócie można podsumować pierwszą, tegoroczną, edycję kursu kulinarnego Like a Chef. Dzięki intensywnemu programowi, prowadzonemu przez szefa kuchni Marcina Talipskiego, kilkanaście osób nabyło umiejętności pozwalające im znalezienie pracy w gastronomii.

W finale kursu na jego uczestników czekał egazmin, w trakcie którego jury oceniało dania przygotowane przez kursantów. Przekąską były bułeczki bao z kurczakiem, przystawką zupa rybna, jako danie główne przygotowano filet z kurczaka z puree z groszku i karmelizowaną marchewką oraz wołowinę lub wieprzowinę po chińsku w sosie pieprzowym. Na deser kursanci przyrządzili klasyczny creme brulle.

Kurs Like a Chef organizujemy już od kilku lat przy wsparciu Electrolux Food Foundation i Światowego Stowarzyszenia Szefów Kuchni. Ma on za zadanie wyposażyć jego uczestników w podstawowe umiejętności, które umożliwią im zdobycie nowych kwalifikacji i rozpoczęcie pracy w gastronomii.

Do końca roku zorganizujemy jeszcze trzy edycje kursu. Można się na nie zapisać tutaj.

24 kwietnia 2025

Ruszyła rekrutacja do projektu EIT Food AMPLE!

  Ruszyła rekrutacja do projektu EIT Food AMPLE! Bank Żywności w Olsztynie zaprasza do udziału w nowatorskim projekcie wspierającym kobiety oraz osoby zagrożone wykluczeniem społecznym, które chcą rozwijać... czytaj dalej

14 kwietnia 2025

I tegoroczna edycja Like a Chef za nami!

Siedemnaścioro uczestników ukończyło I edycję kursu kulinarnego Like a Chef.  80 godzin zajęć, 13 kobiet, 4 mężczyzn, jedna osoba z Białorusi – tak w skrócie można podsumować pierwszą, tegoroczną,... czytaj dalej

Zobacz wszystkie aktualności