8 października 2021

Dwa prestiżowe wyróżnienia dla naszego Banku

Ciężko jest chwalić samego siebie, ale z dumą chcieliśmy poinformować o wyróżnieniach, które otrzymaliśmy. 

Wczoraj (7.10) odbyła się uroczysta gala “Nagrody Gospodarcze Żagle Warmii i Mazur”, podczas której odebraliśmy wyróżnienie w kategorii “usługa”. Kapituła konkursowa doceniła naszą ponad 20-letnią działalność dotyczącą niesienia pomocy żywnościowej mieszkańcom regionu. Nagrodę otrzymaliśmy rok temu, ale ze względów pandemicznych jej uroczyste wręczenie odbyło się dopiero w tym roku.

Marek Borowski (trzeci od lewej) odebrał z rąk marszałka województwa wyróżnienie w kategorii “Usługa Warmii i Mazur”.

 

Znak Produkt Warmia Mazury może otrzymać firma lub organizacja, która wytwarza produkt, usługę, bądź organizuje dane wydarzenie na terenie województwa warmińsko-mazurskiego. Mogą ubiegać się o nią zarówno osoby prywatne, firmy, jak i placówki publiczne. Nagrodzie przyświeca jasny cel – nagrodzenie podmiotów, które szczególnie wyróżniają się w regionie, przyczyniając się do wzrostu konkurencyjności i atrakcyjności gospodarczej Warmii i Mazur.

Drugie wyróżnienie, które otrzymaliśmy w ostatnim czasie, to nagroda w konkursie “Sternik. Cała naprzód”, organizowanym przez Bank Gospodarstwa Krajowego Region Warmińsko-Mazurskiego. Celem konkursu było nagrodzenie firm, szpitali, jednostek administracji lub NGO z województwa warmińsko-mazurskiego, które najsprawniej żeglowały podczas sztormu wywołanego przez COVID-19.

W tym przypadku kapituła konkursu doceniła m.in. to, że Bank nie zredukował zatrudnienia w tym trudnym okresie i elastycznie podszedł do wyzwań, które przyszły wraz z pandemią koronawirusa. Doceniono przede wszystkim naszą “Akcję Zupa”, podczas której gotowaliśmy i dystrybuowaliśmy bezpłatne posiłki wśród seniorów i niepełnosprawnych.

Wyróżnienie w konkursie “Sternik. Cała naprzód” odebrali prezes Marek Borowski i wiceprezes Bogdan Raszczyk (drugi z prawej). Fot. Zbigniew Woźniak, Gazeta Olsztyńska.

 

 

 

25 października 2021

Przepis na pyszności: Quiche, czyli tarta ze szpinakiem i fetą!

Maja Świtkowska, managerka kuchni warsztatowej Kuźni Społecznej, prywatnie autorka bloga kulinarnego (kuchniapsychola.pl) proponuje Wam w tym miesiącu przepis na Quiche – tartę ze szpinakiem i fetą. Do... czytaj dalej

25 października 2021

Poprawa i cementowanie rodzinnych relacji

Przez kilkanaście miesięcy próbowaliśmy pokazać kilkudziesięciu rodzinom z regionu, że można żyć aktywnie, godnie mierząc się z problemami, które niesie ze sobą życie. Codzienna praca Banku Żywności to nie... czytaj dalej

Zobacz wszystkie aktualności