Dobre Targi #ryneczek #kulinaria #ecotrendy
Tradycyjna żywność wysokiej jakości to najprostsza droga do budowania odporności i zdrowia. Produkty od sprawdzonych lokalnych producentów zaprezentują Dobre Targi przy Kuźni Społecznej. Zakupy pod chmurką można będzie robić w soboty od maja do września.
W każdym z tych produktów kryje się pasja. Pasja do życia blisko natury i kulinarnej tradycji. Przetwory z ekologicznych produktów z ogrodów, gospodarstw, małych hodowli to domowy smak, wysoka jakość, ale też walory prozdrowotne. Producenci godzinami opowiadali o nich podczas ubiegłorocznych jesiennych Dobrych Targów, które w otwartej przestrzeni przy Kuźni Społecznej gościły prawie 2 tys. odwiedzających. Wznawiamy to udane wydarzenie, aby dać mieszkańcom regionu możliwość zakupów według strategii „od pola do stołu”. Począwszy od 8 maja, co drugą sobotę do końca września, na naszych stoiskach będą pojawiać się unikatowe produkty od sprawdzonych lokalnych producentów żywności, ale też m.in. twórców naturalnych kosmetyków czy rękodzieła. Na około 30 stoiskach pojawią się m.in. ekologiczne warzywa, owoce, zioła, kiszonki, przetwory, wypieki, wędliny, sery, oleje wytwarzane tradycyjnymi sposobami. Nie zabraknie stoiska gastronomicznego z autorską garmażerką, przekąskami, ciepłymi daniami i napojami w wykonaniu szefa kuchni Kuźni Społecznej.