14 kwietnia 2025

I tegoroczna edycja Like a Chef za nami!

Siedemnaścioro uczestników ukończyło I edycję kursu kulinarnego Like a Chef. 

80 godzin zajęć, 13 kobiet, 4 mężczyzn, jedna osoba z Białorusi – tak w skrócie można podsumować pierwszą, tegoroczną, edycję kursu kulinarnego Like a Chef. Dzięki intensywnemu programowi, prowadzonemu przez szefa kuchni Marcina Talipskiego, kilkanaście osób nabyło umiejętności pozwalające im znalezienie pracy w gastronomii.

W finale kursu na jego uczestników czekał egazmin, w trakcie którego jury oceniało dania przygotowane przez kursantów. Przekąską były bułeczki bao z kurczakiem, przystawką zupa rybna, jako danie główne przygotowano filet z kurczaka z puree z groszku i karmelizowaną marchewką oraz wołowinę lub wieprzowinę po chińsku w sosie pieprzowym. Na deser kursanci przyrządzili klasyczny creme brulle.

Kurs Like a Chef organizujemy już od kilku lat przy wsparciu Electrolux Food Foundation i Światowego Stowarzyszenia Szefów Kuchni. Ma on za zadanie wyposażyć jego uczestników w podstawowe umiejętności, które umożliwią im zdobycie nowych kwalifikacji i rozpoczęcie pracy w gastronomii.

Do końca roku zorganizujemy jeszcze trzy edycje kursu. Można się na nie zapisać tutaj.

14 kwietnia 2025

I tegoroczna edycja Like a Chef za nami!

Siedemnaścioro uczestników ukończyło I edycję kursu kulinarnego Like a Chef.  80 godzin zajęć, 13 kobiet, 4 mężczyzn, jedna osoba z Białorusi – tak w skrócie można podsumować pierwszą, tegoroczną,... czytaj dalej

14 kwietnia 2025

Zostań edukatorem/ką w Twojej okolicy i dołącz do programu Food Heroes!

Interesujesz się zdrowym odżywianiem i chcesz mieć realny wpływ na przyszłe pokolenia? Jeśli tak, to mamy dla Ciebie wyjątkową okazję! Dzięki grupie Electrolux oraz Electrolux Food Foundation program Food Heroes... czytaj dalej

Zobacz wszystkie aktualności