21 czerwca 2023

Łatwy i szybki przepis na letni deser

Maja Świtkowska, menedżerka kuchni warsztatowej, proponuje Wam prosty i szybko przepis na letni deser. 

Składniki na 1 porcję:

  • ok. 1/2 kostki twarogu półtłustego
  • 1 skyr waniliowy (możemy go zastąpić kilkami łyżkami jogurtu naturalnego)
  • letnie owoce – poziomki, maliny, truskawki czy jeżyny (sprawdzą się również nektarynki, morele czy brzoskwinie).
  • ok. łyżeczki cukru/cukru waniliowego w przypadku korzystania z jogurtu naturalnego

Twaróg rozdrabniamy widelce, dodajemy skry (lub 1-2 łyżki jogurtu naturalnego do uzyskania ulubione konsystencji i 1 łyżeczka cukru). Dokładnie mieszamy do uzyskania gładkiej masy. Owoce myjemy i ewentualnie kroimy je na kawałki. Część owoców dodajemy do masy i delikatnie mieszamy. Przekładamy do salaterek, na koniec posypujemy pozostałymi owocami. W przypadku bardzo ciepłych dni salaterki wraz z kremem możemy schłodzić lekko w lodówce przed podaniem.

14 kwietnia 2025

I tegoroczna edycja Like a Chef za nami!

Siedemnaścioro uczestników ukończyło I edycję kursu kulinarnego Like a Chef.  80 godzin zajęć, 13 kobiet, 4 mężczyzn, jedna osoba z Białorusi – tak w skrócie można podsumować pierwszą, tegoroczną,... czytaj dalej

14 kwietnia 2025

Zostań edukatorem/ką w Twojej okolicy i dołącz do programu Food Heroes!

Interesujesz się zdrowym odżywianiem i chcesz mieć realny wpływ na przyszłe pokolenia? Jeśli tak, to mamy dla Ciebie wyjątkową okazję! Dzięki grupie Electrolux oraz Electrolux Food Foundation program Food Heroes... czytaj dalej

Zobacz wszystkie aktualności