1 grudnia 2020

Zaproszenie do składania ofert – prowadzenie warsztatów kulinarnych

Zapraszamy do składania ofert na prowadzenie warsztatów kulinarnych w formie stacjonarnej w ramach Działań Towarzyszących realizowanych i finansowanych w ramach środków towarzyszących Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa 2014-2020 Podprogram 2020.

Wytyczne do Podprogramu 2020 dostępne są TUTAJ.

Zamawiający:

Bank Żywności w Olsztynie

  1. Bohaterów Monte Cassino 4

10-165 Olsztyn

Przedmiot zamówienia:

– przygotowywanie ramowych scenariuszy warsztatów kulinarnych,

– opracowywanie materiałów i pomocy dydaktycznych,

– prowadzenie warsztatów kulinarnych pokazujących różne możliwości przygotowania potraw i wykorzystania artykułów spożywczych, przeznaczone dla osób wykluczonych lub zagrożonych wykluczeniem społecznym- zgodnie z wytycznymi dostępnymi na stronie Ministerstwa Rodziny i Polityki Społecznej,

– sporządzanie raportów po zajęciach zawierających opis zajęć, spostrzeżenia i wnioski.

Tematyka warsztatów:

Kulinarne – dla różnych grup, na których uczestnicy przygotowują proste, łatwe i zdrowe potrawy. Forma warsztatu – stacjonarna –  możliwa do realizacji w ramach obecnie obowiązujących związanych z organizacją stacjonarnych spotkań, szkoleń itp.

Oferent musi posiadać kwalifikacje i doświadczenie w realizacji działań na rzecz włączenia społecznego oraz w zakresie tematyki prowadzonego warsztatu.

Sposób przygotowania oferty:

Oferty należy złożyć wraz z dokumentami potwierdzającymi doświadczenie i kwalifikacje oferenta

Kryterium wyboru:

Doświadczenie w zakresie pracy na rzecz włączenia społecznego, doświadczenie w prowadzeniu warsztatów kulinarnych, cena.

Sposób złożenia oferty :

Oferty należy złożyć drogą elektroniczną na adres: bz.olsztyn@bankizywnosci.pl lub w wersji papierowej osobiście/pocztą w siedzibie Banku Żywności w Olsztynie przy ul. Bohaterów Monte Cassino 4, 10-165 Olsztyn

 

Data końcowa składania ofert: 31.12.2020 r.

 

 

 

 

18 grudnia 2025

Gotuj, nie wyrzucaj! Darmowy e-book

Ten e-book pokazuje, jak gotować tanio, sensownie i bez marnowania jedzenia. Konkretne przepisy i praktyczne zasady wypracowane podczas warsztatów przez mieszkańców Olsztyna we współpracy z lokalnymi szefami kuchni.... czytaj dalej

17 grudnia 2025

Blisko ludzi i ich codziennych spraw. Działania towarzyszące FEPŻ

Pomoc żywnościowa to dla nas coś więcej niż przekazanie paczki. W ramach działań towarzyszących programowi Fundusze Europejskie na Pomoc Żywnościową 2021-2027 jesteśmy tam, gdzie potrzebne są rozmowa, wiedza i... czytaj dalej

Zobacz wszystkie aktualności