1 grudnia 2020

Zaproszenie do składania ofert – prowadzenie warsztatów kulinarnych

Zapraszamy do składania ofert na prowadzenie warsztatów kulinarnych w formie stacjonarnej w ramach Działań Towarzyszących realizowanych i finansowanych w ramach środków towarzyszących Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa 2014-2020 Podprogram 2020.

Wytyczne do Podprogramu 2020 dostępne są TUTAJ.

Zamawiający:

Bank Żywności w Olsztynie

  1. Bohaterów Monte Cassino 4

10-165 Olsztyn

Przedmiot zamówienia:

– przygotowywanie ramowych scenariuszy warsztatów kulinarnych,

– opracowywanie materiałów i pomocy dydaktycznych,

– prowadzenie warsztatów kulinarnych pokazujących różne możliwości przygotowania potraw i wykorzystania artykułów spożywczych, przeznaczone dla osób wykluczonych lub zagrożonych wykluczeniem społecznym- zgodnie z wytycznymi dostępnymi na stronie Ministerstwa Rodziny i Polityki Społecznej,

– sporządzanie raportów po zajęciach zawierających opis zajęć, spostrzeżenia i wnioski.

Tematyka warsztatów:

Kulinarne – dla różnych grup, na których uczestnicy przygotowują proste, łatwe i zdrowe potrawy. Forma warsztatu – stacjonarna –  możliwa do realizacji w ramach obecnie obowiązujących związanych z organizacją stacjonarnych spotkań, szkoleń itp.

Oferent musi posiadać kwalifikacje i doświadczenie w realizacji działań na rzecz włączenia społecznego oraz w zakresie tematyki prowadzonego warsztatu.

Sposób przygotowania oferty:

Oferty należy złożyć wraz z dokumentami potwierdzającymi doświadczenie i kwalifikacje oferenta

Kryterium wyboru:

Doświadczenie w zakresie pracy na rzecz włączenia społecznego, doświadczenie w prowadzeniu warsztatów kulinarnych, cena.

Sposób złożenia oferty :

Oferty należy złożyć drogą elektroniczną na adres: bz.olsztyn@bankizywnosci.pl lub w wersji papierowej osobiście/pocztą w siedzibie Banku Żywności w Olsztynie przy ul. Bohaterów Monte Cassino 4, 10-165 Olsztyn

 

Data końcowa składania ofert: 31.12.2020 r.

 

 

 

 

4 listopada 2025

„Like a Chef 2025”. 67 osób ukończyło kurs, 19 już pracuje w gastronomii

Kurs „Like a Chef” ponownie okazał się skutecznym narzędziem zmiany zawodowej i społecznej. Uczestnicy zdobyli praktyczne kompetencje kucharskie, przeszli intensywne szkolenie pod okiem doświadczonych szefów... czytaj dalej

3 listopada 2025

Wyniki konkursu na ustawienie lodówki społecznej. Sprawdź, czy znajdzie się w Twojej gminie!

Bank Żywności w Olsztynie oraz Wojewódzki Fundusz Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej w Olsztynie z przyjemnością ogłaszają listę 13 gmin i miast, beneficjentów konkursu na utworzenie nowych lodówek... czytaj dalej

Zobacz wszystkie aktualności