30 sierpnia 2019

Eco Trendy #warsztaty #wiedza #inspiracje

Czy dzieci mogą być wegetarianami? Dlaczego „zajadamy” emocje? Gdzie tkwi źródło zaburzeń żywienia? A przede wszystkim jak żyć zdrowiej, taniej i ekologiczniej. Już niebawem naukowcy, trenerzy, dietetycy, blogerzy i mistrzowie kuchni wezmą na warsztat nawyki i wyzwania żywieniowe, a także kulinarne ciekawostki.

Ruszamy na pełnych obrotach! Uroczysta gala 20 września oficjalnie otworzy działalność Kuźni Społecznej w Olsztynie. A w weekend 21-22 września otwarte wydarzenie „Kuźnia Społeczna. Eco Trendy #warsztaty #wiedza #inspiracje, które zaprezentuje w pigułce tematykę, jaka będzie towarzyszyła jej działaniom w przyszłości. W programie warsztaty, spotkania, dyskusje z udziałem naukowców, organizacji, szefów kuchni. Dowiecie się jak żyć zdrowiej, taniej, ekologicznej i ciekawiej.

Przez ostatnie miesiące stała się konglomeratem działań społecznych, ekologicznych, biznesowych. Gościła delegacje z różnych stron świata, przedstawicieli wielu branż, środowisk i pokoleń. Ostatni letni weekend zaprezentuje potencjał i możliwości kreatywnej przestrzeni Kuźni Społecznej w Olsztynie – 2,2 tys. mkw. podzielonych na strefę rozwoju lokalnej przedsiębiorczości, strefę szkoleniowo-eventową, a także kuchnię produkcyjną i warsztatową. Oficjalnie otwieramy przestrzenie Kuźni Społecznej dla mieszkańców Olsztyna i nie tylko 🙂 W dniach 21-22 września będzie tu można znaleźć dla siebie inspirację w bogatym programie wykładów, spotkań, warsztatów.

Wśród zaproszonych gości m.in. psychodietetycy, naukowcy, coache zdrowia, którzy poruszą ważne, aktualne zagadnienia związane z żywieniem i jego zaburzeniami. Podpowiedzą jak poruszać się w dietetycznych meandrach i od czego zacząć zmianę nawyków. Będzie także mowa o zasadach życia w duchu zero waste i przeciwdziałaniu marnowaniu produktów spożywczych, czym od 20 lat zajmuje się Bank Żywności w Olsztynie, twórca Kuźni Społecznej.

Pod okiem blogerów kulinarnych i szefów kuchni związanych m.in. z lokalnymi restauracjami czerpiącymi tradycje z różnych stron świata, można będzie rozwinąć umiejętności i odkryć dla siebie żywieniową niszę. Pokażą, jak przyrządzić oryginalne dania rodem z Azji, Włoch, Japonii czy Libanu. Miłośnicy kuchni roślinnej wykorzystają sezonowe produkty, kwiaty i zioła z warmińskich pół, łąk i ogrodów. Wydarzenie zaprezentuje możliwości tutejszej kuchni warsztatowej, wyposażonej w nowoczesne sprzęty marki Electrolux. W specjalnej strefie dla dzieci czekają atrakcje dla maluchów, warsztaty kulinarne, gry i zabawy edukacyjne.

Wielkie otwarcie Kuźni Społecznej to niebywała okazja do uczestnictwa w ciekawych warsztatach kulinarnych i wykładach specjalistów – rejestracja na stronie www.kuzniaspoleczna.pl/eco-trendy/ Uwaga – liczba miejsc ograniczona! Nie możecie przegapić takiego wydarzenia! Serdecznie zapraszamy!

 

Projekt „Wdrażanie nowych funkcji społecznych oraz wsparcie rozwoju ekonomii społecznej poprzez rewitalizację obiektów Banków Żywności w Olsztynie” jest współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego oraz Budżetu Państwa

 

 

 

27 marca 2020

Powierz swój 1% bankowi!

Zbliża się rozliczenie podatku. Przekazując go naszej organizacji wspieracie Państwo nie tylko walkę z niedożywieniem i marnowaniem żywności, ale także lokalną społeczność Warmii i Mazur. Od 20 lat Bank... czytaj dalej

26 marca 2020

Rusza nabór do projektu Speed Up Your Business!

Bank Żywności w Olsztynie wraz z Instytutem Przedsiębiorczości i Nowych Technologii rozpoczyna rekrutację do projektu „Speed Up Your Business”. Jego głównym celem jest akceleracja małych i średnich... czytaj dalej

Zobacz wszystkie aktualności