12 czerwca 2024

Kolejna edycja Like a Chef za nami!

Wczoraj zakończyliśmy kolejną edycję projektu Like a Chef!

Finał 80-godzinnego szkolenia zwieńczył egzamin pod czujnym okiem komisji, w skład której wszedł m.in.: prezes Banku, szef kuchni Marcin Talipski, który prowadził zajęcia, Aneta Janikowska dyrektorka ds. Edukacji, Innowacji i Rozwoju Przedsiębiorczości, Anna Deptuła wicedyrektor Zespołu Szkół Gastronomiczno-Spożywczych w Olsztynie i Oksana koordynatorka kursu Like a Chef.
Wszyscy uczestnicy zdobyli certyfikat poświadczający ich umiejętności kulinarne, a przygotowane przez nich dania zostały ocenione bardzo pozytywnie!

MENU:

  • Tiramisu
  • Boeuf Strogonow
  • Makaron spaghetti z krewetkami i omułkami
Jeśli chcecie wziąć udział w kolejnej edycji kursu Like a Chef, to szczegóły na temat zasad i formularz rekrutacyjny znajdziecie tutaj: https://tiny.pl/d12hn
Projekt Like a Chef to globalna inicjatywa grupy Electrolux oraz Electrolux Food Fundation.

 

Uczestnicy kolejnej edycji Projektu Like a Chef
31 października 2025

Świętowaliśmy 25 lat naszej działalności

Ponad dwieście osób, w tym przedstawiciele samorządów, administracji, uczelni, biznesu, organizacji społecznych oraz wolontariusze, spotkali się z nami 30 października, aby podsumować ćwierć wieku pracy Banku... czytaj dalej

15 października 2025

Coraz więcej Polaków przyznaje się do marnowania żywności, ale… to dobrze!

Z najnowszego raportu Federacji Polskich Banków Żywności „Nie marnuj jedzenia 2025” wynika, że aż 63% Polaków przyznaje się do wyrzucania jedzenia, podczas gdy rok wcześniej deklarowało to 45%. Wbrew pozorom... czytaj dalej

Zobacz wszystkie aktualności