1 czerwca 2021

Wielki finał projektu EGGS za nami

W atmosferze Dnia Dziecka świętowaliśmy zakończenie międzynarodowego projektu EGGS.

W sobotę, 29 maja, zaprosiliśmy dzieci do Kuźni Społecznej i Banku Żywności, żeby hucznie obchodzić Dzień Dziecka i finał projektu EGGS („StudEnts fight food and packaging waste throuGh entrepreneurial education and Game-baSed learning”), czyli „Uczniowie walczą z marnowaniem żywności  i ograniczeniem odpadów opakowaniowych, poprzez edukację przedsiębiorczości i naukę opartą na grze komputerowej” realizowaliśmy w Banku od grudnia 2018 roku wraz z partnerami z Włoch (Eurocrea Merchant), Grecji (PLATON), Wielkiej Brytanii (Social Value UK) i Polski (Szkoła Podstawowa nr 15 w Olsztynie). Na specjalnym stoisku uczyliśmy najmłodszych jak kreatywnie wykorzystać odpady opakowaniowe. W rolę edukatora wcieliła się Julia Obrębska z Banku, która z odpadów potrafi wyczarować cuda.

W trakcie realizacji EGGS przygotowano kompletne materiały edukacyjne, scenariusze lekcji dla nauczycieli, filmy, quizy oraz… grę komputerową w kilku wersjach językowych. Grę w polskiej wersji językowej możecie pobrać stąd KLIK.

14 kwietnia 2025

I tegoroczna edycja Like a Chef za nami!

Siedemnaścioro uczestników ukończyło I edycję kursu kulinarnego Like a Chef.  80 godzin zajęć, 13 kobiet, 4 mężczyzn, jedna osoba z Białorusi – tak w skrócie można podsumować pierwszą, tegoroczną,... czytaj dalej

14 kwietnia 2025

Zostań edukatorem/ką w Twojej okolicy i dołącz do programu Food Heroes!

Interesujesz się zdrowym odżywianiem i chcesz mieć realny wpływ na przyszłe pokolenia? Jeśli tak, to mamy dla Ciebie wyjątkową okazję! Dzięki grupie Electrolux oraz Electrolux Food Foundation program Food Heroes... czytaj dalej

Zobacz wszystkie aktualności