15 grudnia 2023

W Bistro Molo podsumowaliśmy rok działań w projekcie „Start Up NGO”

Przez dwa dni dyskutowaliśmy z organizacjami, które biorą udział w projekcie „Start Up NGO” o wyzwaniach, czekających nas w przyszłym roku.

To było bardzo udane spotkanie, z dwóch względów. Pierwszym są oczywiście zagadnienia merytoryczne, drugim — sceneria. Spotkaliśmy się bowiem w restauracji Bistro Molo, której właścicielką jest Klaudia Budny, finalistka programu Masterchef, Klaudia sformalizowała swoją miłość do karmienia ludzi, przy okazji współpracuje z nami, prowadząc niekiedy warsztaty z kuchni zero waste.

W dwudniowym spotkaniu wzięli udział liderzy NGOS-ów, biorących udział w projekcie oraz zaproszeni goście: -inspektor Anna Gawlicka z Głównego Punktu Informacyjnego Funduszy Europejskich w Olsztynie, Marek Borowski, prezes Banku Żywności w Olsztynie oraz Jolanta Markiewicz, kierowniczka działu współpracy i pomocy żywnościowej Banku Żywności w Olsztynie.

W podsumowaniu dyskusji uzgodniliśmy, że każda z organizacji ma napisać „listę 10 życzeń”, na której znajdą się najpilniejsze potrzeby: od zakupu garnków po realizację własnego projektu. Listy posłużą nam do opracowania tematów spotkań indywidualnych, które w przyszłym roku zrealizujemy w wymiarze 900 godzin!

3 lipca 2025

Zatrudnimy animatora (kę) przedsiębiorczości społecznej

W związku z działaniami realizowanymi przez Bank Żywności w Olsztynie poszukujemy kandydatki lub kandydata na stanowisko:Animatora/Animatorki Przedsiębiorczości Społecznej Miejsce pracy: Olsztyn i pow. olsztyński... czytaj dalej

1 lipca 2025

Razem z Dino Polska w walce z marnowaniem żywności

Z dumą ogłaszamy nawiązanie współpracy z siecią sklepów Dino Polska S.A. Wspólnie będziemy podejmować działania na rzecz ratowania żywności i wsparcia osób potrzebujących w regionie Warmii i Mazur.... czytaj dalej

Zobacz wszystkie aktualności