16 czerwca 2025

Rozmawialiśmy z lokalnym biznesem w Jonkowie

Wzięliśmy udział w spotkaniu biznesowym z wójtem gminy Jonkowo, które zgromadziło lokalnych przedsiębiorców, przedstawicieli instytucji wspierających rozwój gospodarczy oraz organizacje działające na rzecz społeczności. To była świetna okazja do nawiązania kontaktów i rozmów o konkretnych możliwościach współpracy.

Wśród zaproszonych gości znaleźli się również reprezentanci instytucji edukacyjnych, Warmińsko-Mazurskiej Specjalnej Strefy Ekonomicznej oraz Polska Agencja Inwestycji i Handlu. Spotkanie było nie tylko okazją do wymiany doświadczeń, ale też ważnym sygnałem otwartości na nowe formy współpracy w Gminie Jonkowo.

– Spotkanie wykorzystaliśmy do tego, aby poinformować przedsiębiorców na temat możliwości uzyskania wsparcia, między innymi dofinansowania na ich działalność ze środków Unii Europejskiej. Przedstawiliśmy ofertę Olsztyńskiego Ośrodka Wspierania Ekonomii Społecznej. Spotkanie było także przyczynkiem do tego, abyśmy mogli szerzyć ideę ekonomii społecznej, mówić o wsparciu osób zagrożonych wykluczeniem społecznym i zaletach, które stoją za takimi rozwiązaniami – mówi Anita Brzostowska-Ziętara z Banku Żywności w Olsztynie.

Wydarzenie pokazało, że Gmina Jonkowo stawia na dialog i rozwój – również w kontekście społecznej odpowiedzialności biznesu. Cieszymy się, że mogliśmy być częścią tej rozmowy i zaprosić lokalne firmy. Nasz Bank konsekwentnie wspiera rozwój ekonomii społecznej i aktywnie uczestniczy w tworzeniu lokalnych partnerstw – takich, które łączą przedsiębiorczość z odpowiedzialnością społeczną.

16 czerwca 2025

Rozmawialiśmy z lokalnym biznesem w Jonkowie

Wzięliśmy udział w spotkaniu biznesowym z wójtem gminy Jonkowo, które zgromadziło lokalnych przedsiębiorców, przedstawicieli instytucji wspierających rozwój gospodarczy oraz organizacje działające na rzecz... czytaj dalej

13 czerwca 2025

Absolwenci II edycji kursu Like a Chef po egzaminie!

Piętnaście osób ukończyło 80-godzinny kurs kulinarny „Like a Chef”. Wierzymy, że będzie to dla nich początek nowej drogi zawodowej.  Chłodnik litewski z jajkiem, comber jagnięcy, tatar jagnięcy,... czytaj dalej

Zobacz wszystkie aktualności