24 września 2021

Produkt w sieci

Jak skutecznie promować i sprzedawać w internecie produkty lokalne? Podczas ostatniego spotkania trzeciej edycji wydarzenia KUŹNIA SPOŁECZNA. ECO TRENDY #warsztaty #wiedza #inspiracje, producenci dowiedzą się, jak z pomocą sieci rozwinąć biznes.

Ostatnie tegoroczne spotkanie z EcoTrendami, w których główną rolę odgrywa lokalny produkt, zaprezentuje w sobotę, 2 października nowoczesne narzędzia internetowe, niezbędne w promocji i handlu. Dropshipping to model logistyczny wykorzystywany w sprzedaży przez internet, który oznacza przeniesienie wysyłki towaru na dostawcę. Rola sklepu internetowego sprowadza się tu do zbierania zamówień i przesyłania ich do dostawcy (np. Allegro), który realizuje wysyłkę towaru do klienta. O tym co jest niezbędne, aby sprzedawać w tym modelu, będzie mowa w godz. 8.30-9.15 podczas wykładu, który poprowadzi Adam Affek z firmy Mondex. Podczas prezentacji uczestnicy poznają wyzwania logistyczne jak obsługa Allegro Smart, własny kurier, kurier sprzedawcy, czas wysyłki. A także dowiedzą się na czym polega obsługa sprzedawców dropshippingowych, jaki ma wpływ na sklep, z czym wiąże się obecność na platformach i market place.

Tworzenie marek to dynamiczny proces, w którym nie liczy się już tylko sam produkt, ale również sposób jego wytwarzania, a także emocje i odczucia, które wywołuje u klienta. O tym jak go prezentować w social media, jakie kanały internetowe i narzędzia promocji wybra

, będzie mowa w godz. 13-14 podczas panelu Sylwi Dębowskiej-Lenart, mentorki marketingu, która prowadzi agencję kreatywną Lenart Interactive. Udział w panelu weźmie także Anna Ciesielska, managerka w obszarze sprzedaży i marketingu oraz Weronika Rybińska, właścicielka gospodarstwa Koza na lawendzie.

– Mamy rynek na którym jest mnóstwo podobnych produktów i wybór w każdej kategorii jest ogromny – przyznaje Sylwia Lenart. – Siła produktów lokalnych niewiarygodnie rośnie. To one często pomagają klientom budować ich własną tożsamość. I to jest ogromna moc.

W godz. 11-12.45 w kuchni Kuźni Społecznej Maciej Maciejewski poprowadzi warsztat p.t. „Wykorzystanie produktów lokalnych w kuchni”, a w godz. 15.30-18 „Wykorzystanie produktu lokalnego, dostępnego w internecie do przygotowania szybkich dań”.

Tradycyjnie spotkaniom i seminariom będą towarzyszyły Dobre Targi czyli możliwość zakupu wysokojakościowych, świeżych produktów i rękodzieła od lokalnych producentów.


25 października 2021

Przepis na pyszności: Quiche, czyli tarta ze szpinakiem i fetą!

Maja Świtkowska, managerka kuchni warsztatowej Kuźni Społecznej, prywatnie autorka bloga kulinarnego (kuchniapsychola.pl) proponuje Wam w tym miesiącu przepis na Quiche – tartę ze szpinakiem i fetą. Do... czytaj dalej

25 października 2021

Poprawa i cementowanie rodzinnych relacji

Przez kilkanaście miesięcy próbowaliśmy pokazać kilkudziesięciu rodzinom z regionu, że można żyć aktywnie, godnie mierząc się z problemami, które niesie ze sobą życie. Codzienna praca Banku Żywności to nie... czytaj dalej

Zobacz wszystkie aktualności