27 kwietnia 2022

Pomysł na sałatkę warzywną z makaronem

Leci do Was kolejny przepis przygotowany przez Maję Świtkowską, menedżerkę naszej kuchni warsztatowej 
Składniki:
  • paczka makaronu, np. kolanka, wstążki
  • 1-2 papryki
  • 1-2 ogórki
  • kilka pomidorków koktajlowych lub dwa duże
  • feta
  • sól, pieprz
  • oliwa z oliwek lub oliwa smakowa
  • oliwki, kapary – opcjonalnie
Makaron gotujemy według  zaleceń na opakowaniu. Odcedzamy i studzimy. W międzyczasie myjemy paprykę, ogórki i pomidory. Kroimy je w grubą kostkę. Przekładamy do miski i mieszamy. Następnie kroimy fetę, dodajemy do warzyw. Gdy makaron jest zimny, dodajemy go do miski (możemy dodać również pokrojone oliwki lub kapary). Polewamy oliwą, solimy i pieprzymy wedle uznania i mieszamy po raz ostatni.
Sałatka sprawdzi się jako posiłek do pracy, lekka kolacja czy podczas grilla.
Można też przygotować ją z pozostałego po obiedzie makaronu – wówczas pozostałe składniki możemy dodać w ilości zgodnej z naszymi upodobaniami.
26 kwietnia 2024

Duże zainteresowanie naszym projektem!

Kilkudziesięciu przedstawicieli samorządów, ośrodków pomocy społecznej i organizacji wzięło udział w spotkaniu, podczas którego przedstawiliśmy założenia projektu, którego głównym celem jest stymulacja... czytaj dalej

19 kwietnia 2024

Żywność największą potrzebą człowieka – przyjdź na spotkanie i weź udział w projekcie!

25 kwietnia chcemy zaprosić zainteresowanych do wzięcia udziału w spotkaniu informacyjnym, dotyczącym projektu „Food is the Greatest Human Need Program”  (Żywność największą potrzebą człowieka) w ramach,... czytaj dalej

Zobacz wszystkie aktualności