27 kwietnia 2022

Pomysł na sałatkę warzywną z makaronem

Leci do Was kolejny przepis przygotowany przez Maję Świtkowską, menedżerkę naszej kuchni warsztatowej 
Składniki:
  • paczka makaronu, np. kolanka, wstążki
  • 1-2 papryki
  • 1-2 ogórki
  • kilka pomidorków koktajlowych lub dwa duże
  • feta
  • sól, pieprz
  • oliwa z oliwek lub oliwa smakowa
  • oliwki, kapary – opcjonalnie
Makaron gotujemy według  zaleceń na opakowaniu. Odcedzamy i studzimy. W międzyczasie myjemy paprykę, ogórki i pomidory. Kroimy je w grubą kostkę. Przekładamy do miski i mieszamy. Następnie kroimy fetę, dodajemy do warzyw. Gdy makaron jest zimny, dodajemy go do miski (możemy dodać również pokrojone oliwki lub kapary). Polewamy oliwą, solimy i pieprzymy wedle uznania i mieszamy po raz ostatni.
Sałatka sprawdzi się jako posiłek do pracy, lekka kolacja czy podczas grilla.
Można też przygotować ją z pozostałego po obiedzie makaronu – wówczas pozostałe składniki możemy dodać w ilości zgodnej z naszymi upodobaniami.
14 kwietnia 2025

I tegoroczna edycja Like a Chef za nami!

Siedemnaścioro uczestników ukończyło I edycję kursu kulinarnego Like a Chef.  80 godzin zajęć, 13 kobiet, 4 mężczyzn, jedna osoba z Białorusi – tak w skrócie można podsumować pierwszą, tegoroczną,... czytaj dalej

14 kwietnia 2025

Zostań edukatorem/ką w Twojej okolicy i dołącz do programu Food Heroes!

Interesujesz się zdrowym odżywianiem i chcesz mieć realny wpływ na przyszłe pokolenia? Jeśli tak, to mamy dla Ciebie wyjątkową okazję! Dzięki grupie Electrolux oraz Electrolux Food Foundation program Food Heroes... czytaj dalej

Zobacz wszystkie aktualności