Kuchnia warsztatowa w nowej odsłonie. Będzie się działo!
W nadchodzących miesiącach w kuchni warsztatowej szykujemy dla Was mnóstwo spotkań, dotyczących wielu aspektów żywienia, ekologii i zrównoważonego rozwoju.
W naszej kuchni warsztatowej, będącej sercem Banku Żywności i Kuźni Społecznej, zaszły spore zmiany. Jej menedżerką została Anna Łupina, która zastąpiła na tym stanowisku Maję Świtkowską (to właśnie Maja, co miesiąc przygotowywała dla Was przepisy, którymi dzieliliśmy się w newsletterze. Maju, dziękujemy za współpracę!).
Nowa osoba to nowe pomysły na to, co moglibyśmy pokazać Wam w kuchni. –Oprócz warsztatów kulinarnych planujemy realizację również warsztatów ekologicznych i w duchu zero waste m.in. z przygotowania naturalnej chemii domowej, samodzielnego komponowania kosmetyków, wykonywania świec sojowych, rękodzieła i wiele innych! – deklaruje Anna Łupina.
To oczywiście nie wszystko, bo w planach są warsztaty kulinarne w tematyce kuchni świata (regionalna, polska, grecka, włoska, azjatycka, libańska, francuska), a nawet inspirowane bajkami, czy filmami (np. Barbie, Harry Potter, Kicia Kocia, Friends itp.). Chcemy z Wami w smacznej atmosferze obchodzić różne święta i okazje: Halloween, Mikołajki, czy Walentynki.
Będą też warsztaty dla miłośników zdrowego żywienia: z kuchni bezglutenowej, bez laktozy, wegańskiej, ketogenicznej, w Hashimoto, PCOS, insulinooporności, cukrzycy czy budowania odporności na talerzu. No i oczywiście cukiernicze czy fast-foodowe w zdrowszej odsłonie!
– Chcemy wyjść trochę poza kulinaria i rozszerzyć ofertę o spotkania ekologiczne – zdradza Anna Łupina. – Mamy zamiar uczyć przygotowania naturalnych środków czystości, naturalnych kosmetyków, czy przeprowadzimy warsztaty z upcyklingu. Nie zabraknie też rękodzieła. A to nie wszystko, co dla Was planujemy. Śledźcie nasz profil na Facebooku, gdzie będziemy informować o bieżących działaniach.