I tegoroczna edycja Like a Chef za nami!
Siedemnaścioro uczestników ukończyło I edycję kursu kulinarnego Like a Chef.
80 godzin zajęć, 13 kobiet, 4 mężczyzn, jedna osoba z Białorusi – tak w skrócie można podsumować pierwszą, tegoroczną, edycję kursu kulinarnego Like a Chef. Dzięki intensywnemu programowi, prowadzonemu przez szefa kuchni Marcina Talipskiego, kilkanaście osób nabyło umiejętności pozwalające im znalezienie pracy w gastronomii.
W finale kursu na jego uczestników czekał egazmin, w trakcie którego jury oceniało dania przygotowane przez kursantów. Przekąską były bułeczki bao z kurczakiem, przystawką zupa rybna, jako danie główne przygotowano filet z kurczaka z puree z groszku i karmelizowaną marchewką oraz wołowinę lub wieprzowinę po chińsku w sosie pieprzowym. Na deser kursanci przyrządzili klasyczny creme brulle.
Kurs Like a Chef organizujemy już od kilku lat przy wsparciu Electrolux Food Foundation i Światowego Stowarzyszenia Szefów Kuchni. Ma on za zadanie wyposażyć jego uczestników w podstawowe umiejętności, które umożliwią im zdobycie nowych kwalifikacji i rozpoczęcie pracy w gastronomii.
Do końca roku zorganizujemy jeszcze trzy edycje kursu. Można się na nie zapisać tutaj.