Bank Żywności w Olsztynie PAN
Agenda

Agenda

sobota, 17-10-2020

Warsztaty kulinarne, Kuchnia warsztatowa

 

09:00 - 11:00
TRADYCYJNE POLSKIE SPECJAŁY W ZDROWEJ ROŚLINNEJ ODSŁONIE
Coraz częściej staramy się unikać mięsa w swojej codziennej diecie. Na warsztatach dotyczących kuchni wegetariańskiej sięgniemy do przepisów pachnących świeżymi warzywami i ziołami, które urozmaicą najprostsze przepisy. Przygotujemy lekkostrawne, pełne aromatu dania, które swoją prostotą skuszą nawet mięsożerców. Czas brać się za gotowanie!

Grzegorz Mowczun - Szef kuchni Kuźni Społecznej

11:30 - 13:30
TRADYCYJNE POLSKIE SPECJAŁY W ZDROWEJ ROŚLINNEJ ODSŁONIE
Coraz częściej staramy się unikać mięsa w swojej codziennej diecie. Na warsztatach dotyczących kuchni wegetariańskiej sięgniemy do przepisów pachnących świeżymi warzywami i ziołami, które urozmaicą najprostsze przepisy. Przygotujemy lekkostrawne, pełne aromatu dania, które swoją prostotą skuszą nawet mięsożerców. Czas brać się za gotowanie!

Grzegorz Mowczun - Szef kuchni Kuźni Społecznej

14:00 - 16:00
KUCHNIA BEZ STEREOTYPÓW - DESERY Z ZIEMNIAKÓW I SŁODYCZE Z KASZY
Sernik z ziemniaków, słodycze z kaszy, batony, ciasta, budyń… Zaskakujące? Przełamujemy stereotypy! Na warsztatach kulinarnych dowiecie się, jak prosto w domowym zaciszu stworzyć nietuzinkowe desery i słodkie przekąski z nieoczywistych produktów.

Maciej Maciejewski - Olsztyński kucharz, specjalista kuchni ZERO WASTE, miłośnik eko-produktów i lokalnych dostawców, a także... znawca i miłośnik włoskich smaków! W swojej kuchni stawia na naturalne produkty, łącząc je w niecodzienne smaki. Swoją pracę wykonuje z pasją i wierzy, że podana na talerzu pozwoli zdobyć serca największych smakoszy.

16:30 - 18:30
KUCHNIA BEZ STEREOTYPÓW - DESERY Z ZIEMNIAKÓW I SŁODYCZE Z KASZY
Sernik z ziemniaków, słodycze z kaszy, batony, ciasta, budyń… Zaskakujące? Przełamujemy stereotypy! Na warsztatach kulinarnych dowiecie się, jak prosto w domowym zaciszu stworzyć nietuzinkowe desery i słodkie przekąski z nieoczywistych produktów.

Maciej Maciejewski - Olsztyński kucharz, specjalista kuchni ZERO WASTE, miłośnik eko-produktów i lokalnych dostawców, a także... znawca i miłośnik włoskich smaków! W swojej kuchni stawia na naturalne produkty, łącząc je w niecodzienne smaki. Swoją pracę wykonuje z pasją i wierzy, że podana na talerzu pozwoli zdobyć serca największych smakoszy.

niedziela, 18-10-2020

Warsztaty kulinarne, Kuchnia warsztatowa

 

09:00 - 11:00
TRADYCYJNE POLSKIE SPECJAŁY W ZDROWEJ ROŚLINNEJ ODSŁONIE
Coraz częściej staramy się unikać mięsa w swojej codziennej diecie. Na warsztatach dotyczących kuchni wegetariańskiej sięgniemy do przepisów pachnących świeżymi warzywami i ziołami, które urozmaicą najprostsze przepisy. Przygotujemy lekkostrawne, pełne aromatu dania, które swoją prostotą skuszą nawet mięsożerców. Czas brać się za gotowanie!

Grzegorz Mowczun - Szef kuchni Kuźni Społecznej

11:30 - 13:30
TRADYCYJNE POLSKIE SPECJAŁY W ZDROWEJ ROŚLINNEJ ODSŁONIE
Coraz częściej staramy się unikać mięsa w swojej codziennej diecie. Na warsztatach dotyczących kuchni wegetariańskiej sięgniemy do przepisów pachnących świeżymi warzywami i ziołami, które urozmaicą najprostsze przepisy. Przygotujemy lekkostrawne, pełne aromatu dania, które swoją prostotą skuszą nawet mięsożerców. Czas brać się za gotowanie!

Grzegorz Mowczun - Szef kuchni Kuźni Społecznej

14:00 - 16:00
DIETA BEZMLECZNA, CZYLI TAJNIKI WEGETARIAŃSKIEGO NABIAŁU
Mleko i produkty mleczne są obecne w diecie wielu z nas, jednak coraz więcej osób świadomie rezygnuje z ich spożywania. Niektórzy podejmują taką decyzję ze względów zdrowotnych, inni światopoglądowych. Nabiał – jeść czy nie jeść? Tego dowiecie się na warsztatach.

Maciej Maciejewski - Olsztyński kucharz, specjalista kuchni ZERO WASTE, miłośnik eko-produktów i lokalnych dostawców, a także... znawca i miłośnik włoskich smaków! W swojej kuchni stawia na naturalne produkty, łącząc je w niecodzienne smaki. Swoją pracę wykonuje z pasją i wierzy, że podana na talerzu pozwoli zdobyć serca największych smakoszy.

16:30 - 18:30
DIETA BEZMLECZNA, CZYLI TAJNIKI WEGETARIAŃSKIEGO NABIAŁU
Mleko i produkty mleczne są obecne w diecie wielu z nas, jednak coraz więcej osób świadomie rezygnuje z ich spożywania. Niektórzy podejmują taką decyzję ze względów zdrowotnych, inni światopoglądowych. Nabiał – jeść czy nie jeść? Tego dowiecie się na warsztatach.

Maciej Maciejewski - Olsztyński kucharz, specjalista kuchni ZERO WASTE, miłośnik eko-produktów i lokalnych dostawców, a także... znawca i miłośnik włoskich smaków! W swojej kuchni stawia na naturalne produkty, łącząc je w niecodzienne smaki. Swoją pracę wykonuje z pasją i wierzy, że podana na talerzu pozwoli zdobyć serca największych smakoszy.