Bank Żywności w Olsztynie PAN
Światowy Dzień Żywności
Międzypokoleniowe Warsztaty Kulinarne
17-18 października 2020
Kuźnia Społeczna - Olsztyn, ul. Marka Kotańskiego 1
Przewiń, aby zobaczyć więcej treści
Światowy Dzień Żywności z EIT Food w Kuźni Społecznej

W dniach 17 i 18 października Instytut Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności PAN i Bank Żywności w Olsztynie zapraszają na międzypokoleniowe warsztaty kulinarne, podczas których będziemy uczyć się gotować zdrowo i zgodnie z ideą „zero waste”.

Warsztaty odbędą się w ramach obchodów Światowego Dnia Żywności i są częścią projektu EIT Food #AnnualFoodAgenda, który dąży m.in. do poprawy nawyków żywieniowych i postaw konsumenckich względem gospodarowania żywnością w Europie.

Międzypokoleniowe warsztaty kulinarne będą okazją dla całych rodzin, grup przyjaciół, ale też indywidualnych osób, aby pod okiem szefów kuchni i dietetyków nauczyć się przygotowywać dania, które mają dobry wpływ zarówno na nasze zdrowie jak i na nasze środowisko.

W profesjonalnej kuchni warsztatowej Kuźni Społecznej uczestnicy poznają nowe przepisy i nowe techniki kulinarne, ale będą też wymieniać się doświadczeniami i wspólnie inspirować. Zapraszamy całe rodziny!

Sprawdź agendę i weź udział!

Kuźnia Społeczna w Olsztynie
sobota
17-10-2020
TRADYCYJNE POLSKIE SPECJAŁY W ZDROWEJ ROŚLINNEJ ODSŁONIE
Data17-10-2020
Godzina09:00 - 11:00
ProwadzącyGrzegorz Mowczun
Cenaudział bezpłatny (wymagana rejestracja)
TRADYCYJNE POLSKIE SPECJAŁY W ZDROWEJ ROŚLINNEJ ODSŁONIE
Data17-10-2020
Godzina11:30 - 13:30
ProwadzącyGrzegorz Mowczun
Cenaudział bezpłatny (wymagana rejestracja)
KUCHNIA BEZ STEREOTYPÓW - DESERY Z ZIEMNIAKÓW I SŁODYCZE Z KASZY
Data17-10-2020
Godzina14:00 - 16:00
ProwadzącyMaciej Maciejewski
Cenaudział bezpłatny (wymagana rejestracja)
KUCHNIA BEZ STEREOTYPÓW - DESERY Z ZIEMNIAKÓW I SŁODYCZE Z KASZY
Data17-10-2020
Godzina16:30 - 18:30
ProwadzącyMaciej Maciejewski
Cenaudział bezpłatny (wymagana rejestracja)
Sprawdź całą agendę
niedziela
18-10-2020
TRADYCYJNE POLSKIE SPECJAŁY W ZDROWEJ ROŚLINNEJ ODSŁONIE
Data18-10-2020
Godzina09:00 - 11:00
ProwadzącyGrzegorz Mowczun
Cenaudział bezpłatny (wymagana rejestracja)
TRADYCYJNE POLSKIE SPECJAŁY W ZDROWEJ ROŚLINNEJ ODSŁONIE
Data18-10-2020
Godzina11:30 - 13:30
ProwadzącyGrzegorz Mowczun
Cenaudział bezpłatny (wymagana rejestracja)
DIETA BEZMLECZNA, CZYLI TAJNIKI WEGETARIAŃSKIEGO NABIAŁU
Data18-10-2020
Godzina14:00 - 16:00
ProwadzącyMaciej Maciejewski
Cenaudział bezpłatny (wymagana rejestracja)
DIETA BEZMLECZNA, CZYLI TAJNIKI WEGETARIAŃSKIEGO NABIAŁU
Data18-10-2020
Godzina16:30 - 18:30
ProwadzącyMaciej Maciejewski
Cenaudział bezpłatny (wymagana rejestracja)
Sprawdź całą agendę
Kuźnia Społeczna w Olsztynie
Miejsce

Kuźnia Społeczna pod jednym dachem łączy potencjał wielu branż i międzypokoleniowe doświadczenie. Stwarza przestrzeń do wszechstronnego rozwoju i kreowania nowych przedsięwzięć.

Kuźnia Społeczna - inwestycja Banku Żywności w Olsztynie, wpisuje się w światowy trend na rynku pracy, w którym działają obok siebie i inspirują nawzajem freelancerzy, mikroprzedsiębiorstwa, organizacje społeczne.

Kuźnia Społeczna to przestrzeń coworkingowa, biurowa, warsztatowa, eventowa, a także hostelowa.

Kuźnia Społeczna znajduje się w Olsztynie, przy ul. Marka Kotańskiego 1.

 

Zobacz więcej

Idea

1,3 miliarda ton na całym świecie, 88 milionów ton w Unii Europejskiej, 9 milionów ton w Polsce – tyle żywności trafia co roku na śmietnik.

Marnujemy jedzenie masowo i bezrefleksyjnie. My, konsumenci mamy na sumieniu najwięcej.

Nauczymy się w ramach warsztatów wykorzystywać całą żywność bez wyrzucania jej do śmietnika.

Niech dobra zmiana zacznie się w kuchni!

 

Zobacz więcej

Organizatorzy

 

Partnerzy

 

Partnerzy medialni
Gazeta Olsztyńska
Radio Olsztyn