Coraz częściej staramy się unikać mięsa w swojej codziennej diecie. Zaletą wegetarianizmu jest choćby poprawa naszej kondycji fizycznej i psychicznej przez dostarczenie do organizmu szeregu witamin i minerałów w odpowiednio zbilansowej proporcji, czy pośrednio zmniejszenie ilości zużywanej na świecie wody. Można wymienić więcej plusów, ale teraz pora na działanie. Na warsztatach dotyczących kuchni wegetariańskiej sięgniemy do przepisów pachnących świeżymi warzywami i ziołami, które urozmaicą najprostsze potrawy. Przygotujemy lekkostrawne, pełne aromatu dania, które swoją prostotą skuszą nawet mięsożerców. Czas brać się za gotowanie!
Absolwent Zespołu Szkół Gastronomiczno-Spożywczych w Olsztynie, związany w przeszłości z restauracjami „Browar Zamkowy Młyn” i „Przystanek Zatoka”. Obecnie jest szefem kuchni restauracji w Kuźni Społecznej.Inspiruje go kuchnia całego świata, a w szczególności Dalekiego Wschodu. Prowadzi warsztaty, zasiada w jury konkursów kulinarnych.