Kuźnia Społeczna Bank Żywności w Olsztynie
DIETA BEZMLECZNA, CZYLI TAJNIKI WEGETARIAŃSKIEGO NABIAŁU

DIETA BEZMLECZNA, CZYLI TAJNIKI WEGETARIAŃSKIEGO NABIAŁU
Warsztaty kulinarne

18-10-2020 (Kuchnia warsztatowa)
16:30 - 18:30
Maciej Maciejewski
udział bezpłatny (wymagana rejestracja)
Opis

Mleko i produkty mleczne są obecne w diecie wielu z nas, jednak coraz więcej osób świadomie rezygnuje z ich spożywania. Niektórzy podejmują taką decyzję ze względów zdrowotnych, inni światopoglądowych. Naukowcy potwierdzili, że korzyści ze spożywania nabiału są wątpliwe, a wysoko przetworzone jogurty dostępne w sklepach nie idą w parze z naszym zdrowiem. Nabiał – jeść czy nie jeść? Tego dowiecie się na warsztatach kulinarnych poświęconych tematyce ograniczenia nabiału i produktów mlecznych, wprowadzając jednocześnie elementy diety wegańskiej.

Prowadzący
Maciej Maciejewski
Maciej Maciejewski

Olsztyński kucharz, specjalista kuchni ZERO WASTE, miłośnik eko-produktów i lokalnych dostawców, a także... znawca i miłośnik włoskich smaków! W swojej kuchni stawia na naturalne produkty, łącząc je w niecodzienne smaki. Swoją pracę wykonuje z pasją i wierzy, że podana na talerzu pozwoli zdobyć serca największych smakoszy.

 

 

brak miejsc
sprawdź wkrótce czy się nie zwolniły

Sprawdź całą agendę