Mleko i produkty mleczne są obecne w diecie wielu z nas, jednak coraz więcej osób świadomie rezygnuje z ich spożywania. Niektórzy podejmują taką decyzję ze względów zdrowotnych, inni światopoglądowych. Naukowcy potwierdzili, że korzyści ze spożywania nabiału są wątpliwe, a wysoko przetworzone jogurty dostępne w sklepach nie idą w parze z naszym zdrowiem. Nabiał – jeść czy nie jeść? Tego dowiecie się na warsztatach kulinarnych poświęconych tematyce ograniczenia nabiału i produktów mlecznych, wprowadzając jednocześnie elementy diety wegańskiej.
Olsztyński kucharz, specjalista kuchni ZERO WASTE, miłośnik eko-produktów i lokalnych dostawców, a także... znawca i miłośnik włoskich smaków! W swojej kuchni stawia na naturalne produkty, łącząc je w niecodzienne smaki. Swoją pracę wykonuje z pasją i wierzy, że podana na talerzu pozwoli zdobyć serca największych smakoszy.